Nevrotoksični pesticid

Nevrotoksični pesticid, ki poškoduje možgane, najdemo v stotinah živil: EPA dovoljuje, da pesticidni lobi narekuje politiko

Slika: nevrotoksični pesticid, ki škoduje možganom, ugotovljen v več sto živilih: EPA dovoljuje, da pesticidni lobi narekuje politiko

Natural News ) Če ste mislili, da je nakupovanje ekološkega sadja in zelenjave izguba denarja, boste morda ponovno razmislili. Rezultati testa, ki jih je objavila FDA, so pokazali prisotnost nevrotoksičnega pesticida, imenovanega klorpirifos, v vzorcih, vzetih iz več kot 300 različnih živil.

Ta zaskrbljujoči podatki izhajajo iz serije testov, ki jih je FDA-jev program za spremljanje ostankov pesticidov opravil od konca leta 2014 do konca leta 2015, ki vsako leto testira na tisoče živil, domačih in uvoženih za pesticide. Ugotovljeno je bilo, da več kot 50 različnih živilskih rastlin vsebuje chlorpyrifos.

FDA je testirala skupaj več kot 5.500 ljudi. Njihovo testiranje je bilo zelo celovito in celo obravnava nekatere manj priljubljene sorte proizvodov, ki se ne uporabljajo pri USDA testih. Na splošno so ugotovili, da približno polovica domače hrane in 43 odstotkov hrane, ki jo uvažamo, vsebuje ostanke pesticidov. To je povečanje števila, zabeleženih v letih 2010 in 2005.

Chlorpyrifos je bil četrti najpogosteje odkriti pesticid od 207 različnih pesticidov, odkritih v živilih. Ugotovili so, da je nevarna snov na živilih, kot so limes, riž in pekoča paprika, ki jih redno uživajo Američani in Mehičani. Analiza EPA je že ugotovila, da povprečni Američan porabi veliko več Chlorpyrifos  kot ravni, ki se štejejo za varne, in tisti, ki jedo nekatera živila, imajo večje tveganje.

Klorpirifos je organofosfatni pesticid, ki se od leta 1965 uporablja za obvladovanje škodljivcev na živilih in krmnih rastlinah. Nekateri pridelki, ki jih uporabljamo, vključujejo brokoli, sojo, brusnice in brstični ohrovt.

Novi skrbnik EPA jamči lobistom in ne sproži prepovedi

Znano je, da poškoduje otrokov razvoj možganov, tudi pri nizkih ravneh. Navede ga Kalifornijski urad za oceno okoljske nevarnosti za zdravje, ker je znano, da “povzroča reproduktivno toksičnost.” Kemikalija je že bila prepovedana za domačo uporabo, njegova uporaba pa je bila omejena tudi na območjih blizu javnih površin.

Zaradi svoje zelo strupene narave je EPA načrtoval prepoved uporabe v kmetijstvu. Preden je prepoved začela veljati, jo je blokiral novi administrator EPA Scott Pruitt kot odziv na težko lobiranje iz lobijev za pesticide in agrobiznis. Nato je napovedal, da EPA ne bo dokončal pregleda varnosti pesticida do leta 2022, da bi se v tem času uporabljal za domače in uvožene rastline.

Bilo je veliko razočaranje, ker ta odločitev ogroža toliko otrok, da ga je celo ameriška akademija za pediatrijo pozvala k spremembi odločitve. Skupina je v pismu zapisala, da so tveganja, ki jih povzroča, “nedvoumna” in poudarila, da EPA nima novih dokazov, ki bi kazali, da je varna.

V pismu deloma navaja: “EPA dosledno ugotavlja, da Chlorpyrifos ni varen, zlasti kar zadeva izpostavljenost med spoloma in izpostavljenost otrokom.

“Ameriški otroci danes in v prihodnosti zaslužijo in zahtevajo nič manj.”

Pojavljajo se simptomi prekomerne izpostavljenosti, kot so bruhanje, izguba koordinacije, krči, paraliza, težave z dihanjem in celo smrt. 
Glede na razširjenost te kemikalije v naši hrani in nepripravljenost vlade, da storijo vse, da bi preprečili njegovo uporabo, je pomembno, da izberete ekološko pridelek, če je mogoče. Zdi se, da denar in moč korporativnih moči prevladajo nad življenjii ljudi.

Oglejte si več novic o pesticidih na Pesticides.news .

Viri za ta članek vključujejo:

EWG.org

EHN.org

EPA.gov

Himalajska sol

Himalaška sol: “najčistejša” sol na svetu in številne prednosti

Himalajeva sol

(NaturalNews) “Sol je samo natrijev klorid, in to je vse isto, kajne? Uporabiš jo, da začiniš svojo hrano in da uravnavaš raven natrija v tvojem telesu, da ni prenizka ali previsoka, in to je to, kajne?”

To velja za visoko predelano  sol, toda tako kot pri večini drugih živil, se sol glede na čistost, kakovost in vsebnost mikrohranil zelo razlikuje. Glede na veliko naravnih živil zagovarja, najčistejša in najvišja kakovost soli, ki jo najdete, je kristalna sol Himalaja . 

Himalajska sol, ki je pogosto roza barve, ima svoj izvor pred 200 milijoni let v kristaliziranih posteljah morske soli. Ko so se pojavile himalajske planine, so bila ta nekdanja morja pokrita z ledeniki, ki so zaščitili sol pred onesnaženjem. Himalajska sol je najčistejša na svetu.

Zaščitena milijone let

Zaradi te edinstvene čistosti ljudje dajejo prednost himalajski soli pred morsko soljo. Ker sol iz Himalaje izvira iz oceanov, vsebuje veliko enakih mikrohranil kot morska soli. Toda ker je bila zaščitena  tekočega onesnaževanja oceanov in ker je manj predelana od soli, pridobljene iz oceana, je manj onesnažena in lahko vsebuje višje vrednosti pomembnih hranil. 

Pravzaprav nekateri viri trdijo, da Himalajska sol vsebuje vseh 84 hranilnih snovi, ki jih zahteva človeško telo. Zagovorniki  zdravljenja z bioenergijo pravijo, da edinstvena kristalna struktura soli hrani vibracijsko energijo, ki jo nato lahko prenesemo v človeške celice in spodbuja zdravje. 

Seveda je himalajska sol bistveno boljša izbira od običajne namizne soli, ki je bila obdelani s kemikalijami, vključno z belilcem , ki odstranjuje vse minerale, razen natrijevega klorida. Nato se navadno dodaja še sintetični jod in ​​sredstva proti strjevanju, kar otežuje absorbcijo hranil v njej. 

Dejansko nekateri zagovorniki naravnega zdravja verjamejo, da lahko negativni učinki na zdravje, ki so jih pripisati soli , dejansko izvirajo iz visoko predelane soli, ki jo večina ljudi porabi. Korelacije v teh študijah so prav tako verjetno izkrivljene zaradi dejstva, da v predelani hrani najdemo toliko soli, zato so ljudje z najvišjim vnosom soli tisti, ki jedo najbolj predelano hrano in najmanj polno živilo, sadje in zelenjava .

Jejte, kuhajte z njo ali kopajte se v njej!

Zagovorniki himalajske soli pravijo, da se je izkazalo, da ima širok spekter koristnih lastnosti za zdravje, vključno s spodbujanjem vaskularnega in respiratornega zdravja, znižanjem krvnega tlaka, izboljšanjem cirkulacije, stabilizacijo pH celic, izboljšanjem hidracije, preprečevanjem mišičnih krčev, krepitvijo kosti, zdravo spanje, upočasnitev učinkov staranja in celo povečanje libida. Poraba himalajske soli lahko pomaga odstraniti težke kovine iz telesa.

Himalajsko sol lahko uporabite za nadomestitev običajne soli v recepturi in jo lahko meljete fino po potrebi. Če je kupljena v velikih ploščah, lahko zagotovi tudi edinstvene prednosti kuhanja. Te debele solne plošče lahko segrejemo in jih uporabimo kot odlične kuhalne površine, ki enakomerno porazdelijo toploto. Uporabljajo se lahko za peko zelenjave ali mesa ali celo za jajc. Plošče je mogoče uporabiti tudi kot okrasne posode, ki se širijo z okusom – ohlajene za prehrambene jedi, celo zamrznjene hladne jedi, kot sladoled. Ker je sol naravno protimikrobna, je treba ploščo izpirati, ne razkužiti.

Himalajska sol je cenjena tudi za učinke čiščenja zraka in jo je mogoče kupiti tudi v obliki kristalnih kamnitih svetilk. Ustvarja odlično kopalno sol in vsebuje več kot 80 mineralov, ki negujejo kožo. Za kopanje v himalajski soli naj bi pomirili bolečine v mišicah in spodbudili zdravo cirkulacijo. 

Himalajsko sol lahko ponavadi kupite v trgovinah z zdravo hrano. Na voljo je tudi na spletu. 

Viri za ta članek vključujejo: 

TheEventChronicle.com