Zakaj morate zmanjšati izpostavljenost mikrovalovnemu sevanju

9. januar 2018
 

Dr. Mercola , 
Waking Times

Negativni učinki  elektromagnetnih polj  še vedno sprožajo polemike po vsem svetu. To je najnevarnejše onesnaženje, ki  vpliva na vas in v katerem ste vsak dan. Elektromagnetnemu polju ste izpostavljeni ves dan, ne samo v službi, ampak tudi v vašem domu. Če naštejemo le nekaj najpogostejših sevalcev: mobilni telefoni,  pametni števci,  Wi-Fi ….

Čeprav se je skoraj nemogoče popolnoma izogniti izpostavljenosti elektromagnetnim poljem, obstaja mnogo praktičnih načinov za omejitev. Glede na veliko število naprav, ki oddajajo elektromagnetno valovanje, ki se širi in vas ves čas  bombardira, je  nujno, da se seznanite z negativnimi učinki elektromagnetnih polj.  Še posebej, če imate  kronično bolezen je potrebno tem bolj zmanjšati izpostavljenost tako imenovanemu  elektromagnetnemu smogu. Čeprav  nekateri trdijo, da elektromagnetna polja niso nevarna za ljudi, boste po prebranem pošteno razmislili:

 • Telekomunikacijska industrija je z učinkovitimi sofisticiranimi metodami in  lobiranji manipulirala z zveznimi regulativnimi agencijami, javnimi zdravstvenimi organi in strokovnjaki, zaradi česar so potrošniki zmedeni in se ne zavedajo zdravstvenih tveganj, povezanih z elektromagnetnimi polji.
 • Morebitni negativni učinki elektromagnetnih valovanj na zdravje, morda ne bodo takoj opazni, kot pri kajenju, ampak se bodo verjetno pokazali šele čez daljši čas. Mobilni telefoni pravzaprav ogrožajo javno zdravje v 21. stoletju.

Elektromagnetno polje je fizično polje, ki ga v svoji okolici povzročajo nabita telesa. Elektromagnetno polje je kombinacija električnega in magnetnega polja. Električno polje nastane v okolici nabojev, magnetno polje pa je posledica gibanja nabojev. Elektromagnetno polje se širi od izvira s svetlobno hitrostjo. Pravimo, da se od izvira širi elektromagnetno valovanje (EMV). Pravimo tudi, da izvir seva EMV. Porazdelitev elektromagnetnega valovanja predstavljamo v obliki elektromagnetnega spektra, kjer posamezne dele EMV delimo po frekvencah ali valovnih dolžinah. V spektru najdemo radijske valove, mikrovalove, infrardečo, vidno in ultravijolično svetlobo, rentgenske žarke in žarke gama.

Večina se strinja, da je ionizirajoče sevanje nevarno in škodljivo, zato vam pri slikanju zoba z rentgenom pokrijejo telo s svinčenim predpasnikom. Podobno škodljivo je sončenje, če je vaša koža preveč izpostavljena sončnim UV-žarkom. Za ionizirajoče sevanje velja splošno prepričanje, da ima dovolj energije, da pretrga kovalentne vezi v DNA, vendar je največja  škoda zaradi oksidativnega stresa, ki ima za posledico pojav  prostih radikalov.

Elektromagnetno valovanje, ki ga oddaja vaš mobilni telefon,  je v območju mikrovalov s frekvenco 2 do 5 GHz (1G=109  Hz). Poleg vašega mobilnega telefona, tudi druge elektronske naprave, kot so otroški monitorji, bluetooth naprave, brezžični telefoni, pametni števci in usmerjevalniki za Wi-Fi,  oddajajo elektromagnetno valovanje v mikrovalovnem področju z jakostjo, ki lahko poškoduje vaše mitohondrije.

Številne študije  kažejo, da so dvojne in enojne vijačnice DNA dejansko bolj uničene, če so izpostavljene neionizirajočemu mikrovalovnemu sevanju kot ionizirajočemu sevanju. Domneva se da zaradi prekomernega oksidativnega stresa, ki ga povzroča izpostavljenost mikrovalovnemu sevanju.

Intracelični kalcij se poveča zaradi izpostavljenosti EMV od 2 do 5 GHz

Martin Pall, profesor biokemije in medicinskih ved na Univerzi  Washington,  je objavil več strokovnih člankov, ki opisujejo molekularne mehanizme, ki škodujejo ljudem, živalim in rastlinam zaradi mikrovalovnega sevanja mobilnih telefonov in ostalih brezžičnih tehnologij. 2 , 3 , 4 , 5 , 6  Mnoge študije kažejo, da se intracelularni kalcij poveča zaradi izpostavljenostjo mikrovalovnemu območju EMV.

Pall je odkril tudi številne načine, kako blokirati ali močno zmanjšati učinke mikrovalovnega sevanja z uporabo blokatorjev kalcijevih kanalov – zdravil, ki so običajno predpisana bolnikom s srčnimi obolenji. Predvsem gre za presežek kalcija v celici, ki je odgovoren za veliko večino bioloških učinkov mikrovalov.

Pall je opravil nič manj kot 26 raziskav, ki dokazujejo, da mikrovalovi aktivirajo kalcijeve kanale (VGCC), ki se nahajajo na zunanji strani celične membrane. Ko so aktivirani, omogočajo ogromen dotok kalcija v celico – približno 1 milijon kalcijevih ionov na sekundo na VGCC.

Kadar je v celici preveč kalcija, se zviša koncentracija dušikovega oksida (NO) in superoksida. NO ima številne koristne učinke na zdravje, vendar  prekomerne količine reagirajo s superoksidom in se tvori peroxynitrit, ki je izjemno močan oksidacijski stresor.

Peroxynitriti se nato razgradijo tako, da tvorijo reaktivne proste radikale, tako  dušika kot tudi  kisika, vključno s hidroksilnimi radikali, karbonatnimi radikali in radikali NO2 – vsi trije so škodljivi. Prav tako tudi peroxynitriti. Vse to kaže na to,  da mikrovalovi nimajo le toplotnega vpliva; ki  “kuhajo”  celice tkiv organizmov, kot nekateri trdijo. Namesto tega  mikrovalovi aktivirajo VGCC na zunanji strani celične membrane, kar sproži verižno reakcijo uničujočih dogodkov:

 • Uniči vašo mitohondrijsko funkcijo, celično membrano in celične beljakovine
 • Povzroča hude celične poškodbe
 • Poškoduje DNK
 • Dramatično pospešuje proces staranja
 • Veliko večje je tveganje za kronične bolezni

Peroxynitriti, mobilni telefon in kronične bolezni

Po nastanku peroksinitrit reagira z biološkimi molekulami relativno počasi, zaradi česar je selektivni oksidant. Peroxynitriti v vašem telesu spremenijo molekule tirozina v beljakovinah, da ustvarijo novo snov, nitrotirozin in nitrat strukturnega proteina. 7  Te spremembe iz nitratov so vidne pri biopsiji tkiv ALS, aterosklerozi,  vnetni črevesni bolezni, miokardni ishemiji in septični pljučni bolezni. 8

Peroxynitriti povzročajo oksidativni stres, ki  lahko povzroči tudi uničenje DNK. 9  To  oksidativno uničevanje, ki ga sproži mikrovalovno sevanje mobilnih telefonov, lahko od leta 1990 naprej vsaj delno razloži katastrofalno povečanje kroničnih bolezni. 10  To je resnično veliko večja skrb kot možganski tumorji, ki bi jih naj povzročali mobilni telefoni.

Ko boste razumeli, da lahko mobilni telefoni prispevajo h  kroničnim boleznim – ne le  možganskim tumorjem – se boste morda le odločili omejiti svojo izpostavljenost. Čeprav so še vedno najpogostejše bolezni srca in ožilja, raka in hudih okužb, se je močno povečal pojav naslednjih boleznih in motenj. Nekatere  se bile številčno zanemarljive pred 1980. 11

Bolezen ali motnja Povečanje od leta 1990
ADHD 819 odstotkov
Alzheimerjeva bolezen 299 odstotkov
Avtizem 2,094 odstotkov
Bipolarna bolezen v mladosti           10.833 odstotkov
Celiakija 1111 odstotkov
Sindrom kronične utrujenosti 11,027 odstotkov
Depresija 280 odstotkov
Diabetes 305 odstotkov
Fibromialgija 7.727 odstotkov
Hipotiroidizem 702 odstotkov
Lupus 787 odstotkov
Osteoartritis 449 odstotkov
Sleep apnea 430 odstotkov

Ali lahko  mikrovalovno sevanje vpliva na nastanek teh zdravstvenih težav?

Ker biološke poškodbe zaradi elektromagnetnih sevanj sprožijo aktiviranje vaših VGCC, je to razlog, da so potem  tkiva z najvišjo gostoto VGCC  tudi večje tveganje za poškodbe. Telesna tkiva z najvišjo koncentracijo VGCC (in najbolj občutljive na delovanje mikrovalov) vključujejo:

 • Možganske tumorje
 • Testise (za moške)
 • Živčni sistem
 • Aritmije srčnega utripa 
 • Retina

Ko se VGCC aktivirajo v možganih, sproščajo nevrotransmiterje in nevroendokrilne hormone. Ugotovljena zvišana aktivnost VGCC v nekaterih delih možganov povzroči različne nevropsihiatrične učinke. Najpogostejše posledice zaradi povečane izpostavljenosti možganov mikrovalovom  so: 12

Seveda mikrovalovi niso edini vzrok za težave s srcem, je pa zelo verjeten dejavnik in zato bodite previdni, še posebej, če jemljete zdravila za srce. Najpogostejši vplivi mikrovalovnega sevanja na srce so:

 • Atrijska fibrilacija/atrijski flutter
 • Bradikardija (počasen srčni utrip)
 • Srčne aritmije (povezane z nenadnim srčnim infarktom)
 • Srčne palpitacije
 • Tahikardija (hiter srčni utrip)

Mikrovalovi negativno vplivajo na razmnoževanje

Če ste moški in ste izpostavljeni mikrovalovnemu sevanju, povečate tveganje za neplodnost, še posebej, če rutinsko nosite svoj mobilni telefon v žepu hlačnic, v bližini vaših dimelj in / ali uporabljate prenosni računalnik v naročju. Študije so pokazale, da izpostavljenost elektromagnetnemu sevanju mobilnih telefonov povzroči do 8-odstotno zmanjšanje gibljivosti spermijev in 9-odstotno manjše preživetje. 13 , 14

Razen spolnih organov so v tem območju še drugi občutljivi organi, vključno z mehurjem, črevesjem, ledvicami in jetri, ki so vsi izpostavljeni vplivom mikrovalovnega sevanja.

Če ste ženska, je tveganje za nastanek raka dojke bistveno večje, če pogosto nosite svoj mobilni telefon v nedrčku. Na splošno je najpogostejša lokacija raka dojke zgornji, zunanji kvadrant. Če se rak pojavi v zgornjem, notranjem kvadrantu, je zelo verjetno, da je rak povezan s sevanjem mobilnega telefona (če ste telefon nosili v nedrčku).

Načini za zmanjšanje izpostavljenosti mikrovalovnemu sevanju

Spodaj je nekaj nasvetov za zmanjšanje izpostavljenosti elektromagnetnemu polju:

1. Povežite svoj namizni računalnik z internetom prek žične povezave in se prepričajte, da namizje namesti v načinu letenja. Prav tako se izogibajte brezžičnim napravam, kot so: miške, igralne naprave, tiskalniki in hišni telefoni. Odločite se za žične različice.
2, Če  že morate uporabljati Wi-Fi, ga izključite, ko ga ne uporabljate, še posebej ponoči, ko spite. Še najboljša rešitev je, da WI-FI daljinsko izklopite. Če imate prenosni računalnik brez vrat Ethernet, lahko enostavno kupite vmesnik USB Ethernet, ki vam omogoča povezavo z internetom preko vodnikov.
3. Izklopite električno energijo v svojo spalnico ponoči. To običajno deluje, da zmanjšate električna polja iz instalacije v steni, razen če je spalnica povezana z drugo sobo. Če je tako, boste morali z merjenjem sevanja ugotoviti, ali je potrebno  v sosednji sobi tudi izklopiti napajanje.
4. Uporabite baterijsko napravo, idealno eno brez svetlobe. Priporočena je uporaba  programibilne ure,  da nastavimo čas izklopa električnih naprav.
5. Če še uporabljate mikrovalovno pečico, razmislite o zamenjavi s konvekcijsko pečico na paro, ki bo vašo hrano segrevala ravno tako hitro in daleč bolj varno. Poleg indukcijskih gorilnikov je mikrovalovna pečica verjetno največji onesnaževalec z elektromagnetnim poljem v vašem domu.
6. Izogibajte se uporabi “pametnih” aparatov in števcev, ki delujejo s pomočjo brezžične komunikacije. To vključuje tudi nove “pametne” televizorje. Imenujejo se pametne, ker oddajajo signal Wi-Fi, ki pa mu ga morete ugasniti signala. kot pri računalnika. Razmislite o uporabi velikega računalniškega monitorja kot televizorja, saj ne oddajajo Wi-Fi.
7. Pametne števce zavračajte čim dalj časa je možno ali pa dodajte zaščito obstoječemu pametnemu merilniku, ki lahko zmanjša sevanje za 98 do 99 odstotkov 15
8. Marsikdo otroško posteljo premakne v spalnico, namesto da bi uporabili nadzorno kamero za otroke. V vsakem primeru se izogibajte brezžični možnosti. Na voljo so nekatere žične možnosti.
9. Zamenjajte žarnice CFL z žarnicami z žarilno nitko. Odstranite vse fluorescentne luči iz vaše hiše. Ne samo, da oddajajo nezdravo svetlobo, ampak še pomembneje bodo dejansko prenesti tok v vaše telo, da bi bil blizu žarnic.
10. Izogibajte se prenašanju vašega mobilnega telefona na svoje telo, razen če je v načinu spanja in nikoli ne spite z njim v svoji sobi, razen če je v načinu letenja (še posebej ne pod blazino). Tudi v avionskem načinu lahko oddaja signale, zato dajte  telefon v  torbico (Faraday kletko) .
11. Ko uporabljate svoj mobilni telefon vklopite zvočnik in držite telefon vsaj 3 čevlje oddaljenega od vas. Poskušajte radikalno zmanjšati čas na mobilnem telefonu. Vsaj na manj kot 30 minut na mesec. Namesto tega uporabite  telefone VOIP, ki jih lahko uporabljate preko interneta, seveda  preko žične povezave. Google Voice je brezplačen.

Čeprav mislite, da ste večinoma izpostavljeni mikrovalovnemu sevanju zunaj vašega doma, je veliko bolj verjetno, da prihaja iz številnih sevalnih naprav v vašem domu ali iz  domov najbližjih sosedov. Če živite v apartmaju ali stanovanju, je dobro, da svoje sosede poučite o nevarnostih brezžične tehnologije, vključno z brezžičnimi telefoni, pametnimi števci in Wi-Fi.

 

Nekatere snovi lahko pomagajo zaščititi vaše telo pred poškodbami mikrovalovnega sevanja

Medtem ko spreminjate svoje fizično okolje, je izredno pomembna tudi prehrana, ki lahko pomaga pri zaščiti vašega telesa pred elektromagnetnim sevanjem. Moja priporočila vključujejo:

• Magnezij:  kot zaviralec odpiranja naravnega kalcijevega kanala  lahko magnezij pomaga zmanjšati učinke mikrovalovnega sevanja na vaši VGCC. Ker je običajno magnezija v telesu premalo, bi ga lahko zaužili od 1 do 2 grama na dan.

• Molekularni vodik:  Študije so pokazale, da molekularni vodik lahko ublaži približno 80 odstotkov poškodb, ki jih povzročajo mikrovalovi, ker cilja na proste radikale, ki so nastali kot odziv na sevanje, kot so peroksinitriti. Med vožnjo z letalom je dobro vzeti tablete z molekularnim vodikom, da se vsaj delno ublažite posledice učinkovanja gama žarkov. To je eden od več nasvetov o skupnem  zmanjševanju škode vseh  elektromagnetnih sevanj .

• Nrf2:  Povečanje Nrf2, ki je biološki protein,  regulira superoxid dismutazo, katalazo in vse druge koristne medcelične antioksidante, je prav tako v pomoč predvsem zato, ker zmanjšuje vnetje, izboljša vašo mitohondrijsko funkcijo in spodbuja mitohondrijsko biogenezo.

Nrf2 lahko aktivirate tako, da porabite Nrf2, ki je v živilih, kot je sulforafan iz križnih zelenjadnic, živila z visoko vsebnostjo fenolnih antioksidantov, z dolgimi vezmi  omega-3 maščob,  DHA in EPA, karotenoidi (zlasti likopen), žveplove spojine iz alija zelenjave, izotiocianati iz zelja in terpenoidna hrana. Izvajanje visokointenzivnih vaj, ki aktivirajo signalizacijsko pot NO, kot je  vadba NO , aktivira Nrf2, in tako tudi prekinitveni post.

• Začimbe:  nekatere začimbe lahko pomagajo preprečiti ali popraviti škodo peroksinitritov. Začimbe, bogate s fenoli, zlasti cimet, nageljnove žbice, koren gingerja, rožmarina in kurkume, so pokazale nekatere zaščitne učinke na škodo, povzročeno s peroksinitritom. 16 , 17

Mikrovalovi so večje tveganje pri otrocih kot pri odraslih

Na žalost je večina naše mladine široko sprejela brezžično revolucijo in vaša odgovornost je, da svoje otroke poučite o škodljivosti. Veliko otrok ima mobilne telefone in brezžične tablične računalnike pred 5. letom starosti in veliko otrok spi s svojimi telefoni. To predstavlja veliko resnejšo nevarnost za zdravje, kot so imeli njihovi stari starši, ki so kadili kot mladostniki.

Poškodbe mitohondrijev pri otrocih so eksponentno večje kot pri odraslih. Številni otroci danes odraščajo  s tehnologijo. Že v zgodnjih šolskih letih  nosijo mobilne telefone, uporabljajo računalnike in tablične računalnike in igrajo internetne video igre. Odvisno od navad svojih staršev, zlasti njihovih mater, so mnogi otroci izpostavljeni mikrovalovom še pred rojstvom. Še posebej, pri uporabi mobilnih telefonov, kjer mikrovalovno sevanje iz njih prodre veliko globlja pri otrocih kot odraslih, saj so njihove lobanje  tanjše.

Glede uporabe mobilnih telefonov v pediatrični populaciji je Ronald L. Melnick, znanstveni svetovalec  Nacionalnega inštituta za zdravstvene vede, dejal: “Vdor sevanja mobilnih telefonov v otroške možgane je globlji in večji. Otrok je potencialno bolj dovzeten za škodljivo mikrovalovno sevanje. ” 18

Kalifornijske smernice o okoljskih in zdravstvenih raziskavah trdijo: “EMV prodrejo v možgane otroka veliko bolj kot odraslim. Možgani se razvijajo vse do najstniških leti, zaradi česar so lahko otroci in najstniki veliko bolj občutljivi na izpostavljenost mikrovalovom. « 19  Pomembno je, da pravilno ukrepate za zaščito vaših otrok, še posebej zato, ker je lahko škoda, povzročena s mikrovalovnim sevanjem, traja leta.

Čeprav ni zanesljivega načina za napovedovanje dolgoročnih učinkov na otroke, obstaja pa študija, ki je vključevala 13.000 mater, razkrila nekatere  potencialne učinke. Ob ogledu teh statistik upam, da boste še danes ukrepali in zmanjšali izpostavljenost otrok  mikrovalovnemu sevanju, da ne bo posledic za zdravje vašega otroka kot za vaše dobro počutje. Primerjali so otroke mater , ki niso uporabljale mobilnih telefonov med nosečnostjo s tistimi, ki so jih. Opazilii so: 20

 • 49-odstotno povečanje vedenjskih težav
 • 35-odstotno povečanje  hiperaktivnosti
 • 34-odstotno povečanje težav, povezanih z vrstniki
 • 25-odstotno povečanje čustvenih težav
Print Friendly, PDF & Email

Pametni števci porabe električne energije motijo ​​in poškodujejo živčni sistem

Študije sevanja pametnih števcev kažejo, da motijo ​​in poškodujejo živčni sistem

Pametni števci
 

(NaturalNews) Zdravstveni in tehnološki strokovnjaki že nekaj let opozarjajo, da lahko  pametni števci  , nameščeni v domovih po vsej državi,  oddajajo škodljive elektromagnetne valove (EMV),  ki lahko vplivajo na živčni sistem.
Znano je, da pametni števci komunicirajo z energetskimi podjetji z  mikrovalovi frekvence ( 2.4 GHz ). Ni pa bilo znano do sedaj, da pametni števci delujejo tudi na frekvenčnem območju od 2 do 50 kHz. Številne študije so pokazale, da mikrovalovi motijo živčni sistem. V nekaterih študijah je to opisano kot “živčni blok” .

Kaj se dogaja?  Natural Blaze je opozoril, da to nikakor niso sporne študije, saj so podkrepljene z merjenji. Živčni blok, ki ga povzročajo EM valovi na frekvenčnem območju od 2 do 50 kHz, je sicer kar dobro raziskano. Še več, te študije izhajajo iz uglednih virov in tudi standardov za električno energijo Inštituta za elektrotehniko.

Dokazi so jasni: pametni števci oddajajo škodljivo elektromagnetno valovanje

Kot je  razvidno iz videoposnetka , pametni števci oddajajo EM valovanje visokih frekvenc. Na videoposnetku, ki ga je posnel v svojem domu Warren Woodward, je primerjal standardni analogni merilnik energije, s pametnim števcem, kjer pokaže pomembno razliko med njima.  “To je zelo moteče,” je dejal Woodward.  Z uporabo opreme za spektralno analizo je Woodward z svojim asistentom najprej analiziral sevanje iz analognega merilnika, nato pa še iz pametnega števca. Sevanja pametnega števca je bila tako močno, da bi občutljivega človeka ponoči prebudilo, je dejal Woodwardov asistent Paul. Kot smo že  poročali , da delovanje pametnih števcev vedno bolj povezujejo z skrivnostnimi bolezenskimi stanji. Agencija za varnost EMV  je dokumentirala pritožbe odjemalcev električne energije, z vgrajenim pametnim števcem, da so imeli težave s spanjem, povečanim stresom, vznemirjenostjo, razdražljivostjo, glavoboli, težavami s spominom in koncentracijo, utrujenostjo, dezorientacijo, slabostjo, krči v nogah in celo s srčnimi simptomi. Kliknite zgornjo povezavo, da si ogledate celoten seznam dokumentiranih težav. Cancer.org opozarja, da pametni števci komunicirajo s centralnimi nadzornimi sistemi elektro energetskih podjetij, ki uporabljajo radijske oddajnike, ki temeljijo na mobilnih,  satelitskih, radijskih, daljnovodnih, WiFi ali internetnih komunikacijskih metodah. “Internetne aplikacije na računalnikih ali mobilnih telefonih so postale prednostne zaradi enostavnosti uporabe,” je zapisala organizacija.

Podjetja za električno energijo ne bodo prenehala z nameščanjem pametnih števcev

Kot je zapisal Woodward, je več študij potrdilo, da EM sevanje, ki ga oddajajo pametni števci, dejansko povzroča škodo. To pomeni, da “ljudje, ki so jih ranili pametni števci, niso hipohondriki,” je zapisal Woodward v videu. Dodal je, da lahko Američani, ki so kakorkoli prizadeti s strani števcev tožijo elektro gospodarska podjetja, s tožbo za telesne poškodbe. “To je resnično. Videli ste sliko na osciloskopu,” je nadaljeval in dodal, da je spodbudil odgovorne in druge znanstvenike, naj pričnejo z raziskavami na tem področju. Prav tako je dejal, da bi morali pozvati državne regulatorje in javno zdravstveno službo ,da zaščitijo zdravje ljudi in jih zavarujejo pred škodljivimi vplivi pametnih števcev. In dejal je še, da mora  ameriško ministrstvo za energijo “nemudoma prenehati s promocijo in subvencioniranjem  brezžične pametne mreže ” saj so ljudem zelo škodljive.

Malo verjetno je, da bodo elektro gospodarska podjetja, brez pritiska regulatorjev in javnosti, prekinila z instalacijami pametnih števcev. Večina Američanov podpira modernizacijo našega električnega omrežja, da je učinkovitejše, vendar ne na račun našega zdravja.

Viri:

NaturalBlaze.com

YouTube.com

NaturalNews.com

Print Friendly, PDF & Email