Aluminij in prehrana

Zdravniki opozarjajo: če uporabljate aluminijasto folijo, jo nehajte takoj in to je razlog, zakaj

http://www.thehealthconsciousness.com/doctors-warn-use-aluminum-foil-stop-right-now-reason/

Vsi uporabljamo aluminijasto folijo v kuhinji, za peko in zavijanje, pogosto jo uporabljamo za zdravljenje nekaterih bolezni. Vendar pa je nedavna študija pokazala, da obstaja nekaj pomembnih dejstev, ki jih ne vemo o tem kuhinjskem pripomočku.

Aluminij je nevro-toksična težka kovina, ki ima resne stranske učinke na delovanje možganov in je celo povezana z Alzheimerjevo boleznijo. Po mnenju medicinskih strokovnjakov lahko izpostavljenost aluminiju povzroči dolgotrajne škodljive učinke, vključno z duševnim težavami, izgubo psihofizičnega ravnovesja, spomina, koordinacijo in telesno kontrolo. Študija je pokazala, da kuhanje z aluminijasto folijo vpliva na kosti, saj se aluminij veže v notranjost kosti in in zmanjšuje raven kalcija. Poleg tega so raziskovalci povezali kuhanje z aluminijasto folijo s pljučno fibrozo in drugimi dihalnimi težavami zaradi vdihavanja aluminijevih mikro delcev. Enaki učinki so doseženi pri žaru z uporabo aluminija. Številni ljudje se še vedno ne zavedajo dejstva, da  aluminijasta folija izpostavljena visokim temperaturam sprošča manjše količine aluminija  v hrano. Dr. Essam Zubaidy, raziskovalec kemijskega inženirstva na ameriški univerzi v Sharjahu, je ocenil učinke aluminija pri peki jedi in ugotovil, da lahko obrok, pripravljen z uporabo aluminijaste folije, vsebuje do 400 mg aluminija. Višja je temperatura, več se ga izloči. Folija ni primerna za peko in ni primerna za uporabo pri pripravi  zelenjave, kot so paradižnik, sok citrusov ali začimbePo podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je RDA (priporočeni dnevni odmerek) za aluminij omejen na 60 mg dnevno. 

Aditivi za živila, kot so E173, E520, E521, E523 E541, E545, E554, E555 E556 in E559 vsebujejo aluminijeve spojine. Za razliko od železa in drugih vitaminov in mineralov, naše telo ne potrebuje aluminija. Telo ga ne zna ustrezno razgraditi ali izločiti iz telesa. Kaj se torej zgodi z aluminijem v telesu? Shranjuje se v našem telesu in se sčasoma kopiči v naših ledvicah, možganih, pljučih, jetrih in ščitnici, kar lahko zelo škoduje našemu zdravju.

Močni razlogi za odstranitev aluminija iz vašega življenja

Aluminij poškoduje vaš centralni živčni sistem. Dokazano je, da je izpostavljenost otrok aluminiju povezana z avtizmom. Otroci so lahko izpostavljeni visokim koncentracijah aluminija tudi iz pitne vode. Bolezni možganov in kosti so opazili tudi pri otrocih z ledvično boleznijo. Bolezni kosti so opazili tudi pri otrocih, ki jemljejo zdravila z dodatkom aluminija. Pri odraslih lahko izpostavljenost aluminiju povzroči nevrološke pomanjkljivosti, povezane z starostjo, ki so podobne Alzheimerjevi in ​​gvamanski varianti, ALS-PDC. (vir)

Aluminij lahko resno poškoduje možgane. Raziskave so pokazale, da lahko aluminij povzroči strupeni oksidativni stres v možganih. V vaše možgane lahko zaide velika količina  aluminija, kar lahko povzroči Multiplo sklerozo, sindrome kronične utrujenosti, epilepsijo, Addisonovo bolezen (ADD), Alzheimerjevo bolezen, Guilliane-Barrejev sindrom (običajna posledica po cepljenju) in druge nevrološke motnje. Aluminij vpliva na raven magnezija, kalcija in železa v telesu. “Aluminij  v sledovih prečka možgansko opno in se postopoma kopiči v velikih piramidnih celicah hipokampusa, skorje in drugih možganskih območij, ki so najbolj prizadeti pri Alzheimerjevi bolezni. Več kot vstopi aluminija v možgane večje je neto povečanje intranuronalnega aluminija z napredovanjem starosti. Aluminij je odgovoren za dve glavni vrsti strupenih poškodb v celicah. Kot prooksidant, aluminij povzroči oksidativno škodo,  tako samostojno kot v sinergiji z železom. Aluminij prav tako tekmuje z in nadomešča bistvene kovine – predvsem Mg2 +, železov in Ca2 + ioni – v ali na proteine ​​in njihove sofaktorje. “( Vir )

Aluminij se kopiči v kostnem tkivu, kar ima za posledico  osteoporozo. ( Vir )  Aluminij povzroča oksidativni stres na celicah po celem telesu, kar povzroča škodo na DNA in vpliva na prekomerno staranje. ( Vir )

 Zmanjšajte izpostavljenost aluminiju

Čeprav je aluminij težka kovina, podobno kot svinec, je lahko strupen v prekomernih količinah. Aluminij je ena izmed najbolj zastopanih kovin na zemlji in se ji je zelo težko popolnoma izogniti. Vendar pa lahko storite nekaj korakov, da se izognete vpliva aluminija, tako da uporabljate kuhinjske pripomočke brez aluminija, izogibajte se higienskim izdelkom z aluminijevim hidroksidom, izogibajte se predelani hrani itd.

Živila, ki naravno odstranjujejo težke kovine:

Čebula, Modre zelene alge, Česen, Cilantro, Burdock, Bentonit (visoki razred), korenčkov sok in zeleni čaj. (Chlorella je tudi odlična hrana, ki pomaga odstraniti kovine, 
pomaga telesu obnoviti živčna tkiva).

Viri:

Zdrava hrana

Živeti tradicionalno

reflectionofmind.org

themindawakened.com

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja