Himalajska sol

Himalaška sol: “najčistejša” sol na svetu in številne prednosti

Himalajeva sol

(NaturalNews) “Sol je samo natrijev klorid, in to je vse isto, kajne? Uporabiš jo, da začiniš svojo hrano in da uravnavaš raven natrija v tvojem telesu, da ni prenizka ali previsoka, in to je to, kajne?”

To velja za visoko predelano  sol, toda tako kot pri večini drugih živil, se sol glede na čistost, kakovost in vsebnost mikrohranil zelo razlikuje. Glede na veliko naravnih živil zagovarja, najčistejša in najvišja kakovost soli, ki jo najdete, je kristalna sol Himalaja . 

Himalajska sol, ki je pogosto roza barve, ima svoj izvor pred 200 milijoni let v kristaliziranih posteljah morske soli. Ko so se pojavile himalajske planine, so bila ta nekdanja morja pokrita z ledeniki, ki so zaščitili sol pred onesnaženjem. Himalajska sol je najčistejša na svetu.

Zaščitena milijone let

Zaradi te edinstvene čistosti ljudje dajejo prednost himalajski soli pred morsko soljo. Ker sol iz Himalaje izvira iz oceanov, vsebuje veliko enakih mikrohranil kot morska soli. Toda ker je bila zaščitena  tekočega onesnaževanja oceanov in ker je manj predelana od soli, pridobljene iz oceana, je manj onesnažena in lahko vsebuje višje vrednosti pomembnih hranil. 

Pravzaprav nekateri viri trdijo, da Himalajska sol vsebuje vseh 84 hranilnih snovi, ki jih zahteva človeško telo. Zagovorniki  zdravljenja z bioenergijo pravijo, da edinstvena kristalna struktura soli hrani vibracijsko energijo, ki jo nato lahko prenesemo v človeške celice in spodbuja zdravje. 

Seveda je himalajska sol bistveno boljša izbira od običajne namizne soli, ki je bila obdelani s kemikalijami, vključno z belilcem , ki odstranjuje vse minerale, razen natrijevega klorida. Nato se navadno dodaja še sintetični jod in ​​sredstva proti strjevanju, kar otežuje absorbcijo hranil v njej. 

Dejansko nekateri zagovorniki naravnega zdravja verjamejo, da lahko negativni učinki na zdravje, ki so jih pripisati soli , dejansko izvirajo iz visoko predelane soli, ki jo večina ljudi porabi. Korelacije v teh študijah so prav tako verjetno izkrivljene zaradi dejstva, da v predelani hrani najdemo toliko soli, zato so ljudje z najvišjim vnosom soli tisti, ki jedo najbolj predelano hrano in najmanj polno živilo, sadje in zelenjava .

Jejte, kuhajte z njo ali kopajte se v njej!

Zagovorniki himalajske soli pravijo, da se je izkazalo, da ima širok spekter koristnih lastnosti za zdravje, vključno s spodbujanjem vaskularnega in respiratornega zdravja, znižanjem krvnega tlaka, izboljšanjem cirkulacije, stabilizacijo pH celic, izboljšanjem hidracije, preprečevanjem mišičnih krčev, krepitvijo kosti, zdravo spanje, upočasnitev učinkov staranja in celo povečanje libida. Poraba himalajske soli lahko pomaga odstraniti težke kovine iz telesa.

Himalajsko sol lahko uporabite za nadomestitev običajne soli v recepturi in jo lahko meljete fino po potrebi. Če je kupljena v velikih ploščah, lahko zagotovi tudi edinstvene prednosti kuhanja. Te debele solne plošče lahko segrejemo in jih uporabimo kot odlične kuhalne površine, ki enakomerno porazdelijo toploto. Uporabljajo se lahko za peko zelenjave ali mesa ali celo za jajc. Plošče je mogoče uporabiti tudi kot okrasne posode, ki se širijo z okusom – ohlajene za prehrambene jedi, celo zamrznjene hladne jedi, kot sladoled. Ker je sol naravno protimikrobna, je treba ploščo izpirati, ne razkužiti.

Himalajska sol je cenjena tudi za učinke čiščenja zraka in jo je mogoče kupiti tudi v obliki kristalnih kamnitih svetilk. Ustvarja odlično kopalno sol in vsebuje več kot 80 mineralov, ki negujejo kožo. Za kopanje v himalajski soli naj bi pomirili bolečine v mišicah in spodbudili zdravo cirkulacijo. 

Himalajsko sol lahko ponavadi kupite v trgovinah z zdravo hrano. Na voljo je tudi na spletu. 

Viri za ta članek vključujejo: 

TheEventChronicle.com

Print Friendly, PDF & Email

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja